Vers van de pers: Schatkaart Noordereiland 2022

Eindelijk, daar is -ie dan: een kakelverse editie van de Schatkaart Noordereiland. De vorige editie dateert alweer van 2017 en was toe aan een update. Het eerste exemplaar ontving wijkraadslid Steijl.

Het Huis van de Wijk bijvoorbeeld stond -letterlijk- nog niet op de kaart. Dit keer ook twee locaties op Zuid op de kaart, De Koningskerk en Villa Zebra omdat de Noordereilanders ook bij hen terecht kunnen, voor de wijkkeuken, voedselbank en kinderactiviteiten.

Eerste exemplaar

Donderdag 27 januari nam wijkraadslid Anne-Marie Steijl officieel het eerste exemplaar in ontvangst, met dank voor de bijdrage en ondersteuning van de Wijkraad Noordereiland. Vooral ook dank aan de ondernemers voor hun bijdrage, in tekst en financieel. De publicatie van de kaart is mede mogelijk gemaakt door Stichting Expeditie Noordereiland, onder meer door het aanvragen van subsidie en het leggen van contacten met ondernemers en organisaties.

Precisiewerk

Het maken van de schatkaart was een precisiewerkje. Alles moest nauwkeurig worden nagelopen. Wat is er nieuw, wat is verdwenen? Zo moest bijvoorbeeld  de radar bovenop de Hef, nu uitgestuft worden. Die staat daar niet meer. Ontwerper Nils Hilbers is verantwoordelijk voor het tekenwerk en de lay-out van de informatie op de achterkant van de kaart. De teksten zijn afkomstig van redacteur Annette de Bus.

Te koop in Eilandwinkel

Voor de bewoners én bezoekers van het Noordereiland is de schatkaart te koop bij de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk voor slechts € 1,- . Leuk om meer te weten over de historie en markante plekken op het eiland en met je visite eens met de kaart in de hand over het eiland te wandelen. Heb je bijvoorbeeld al eens op het Verhalenbankje gezeten? En weet je waar de brandgrenssteen staat? Wie graag onderweg iets wil eten of drinken kan terecht bij de diverse horecaondernemers die ook op de kaart vermeld staan.

De schatkaart is ook digitaal te bewonderen op de Noordereiland website: www.noordereiland.org/schatkaart