Welkom op het Noordereiland

Maandag 14 november werd aan drie nieuwe bewoners een tasje uitgereikt, vol informatie over het Noordereiland en met speciale aanbiedingen van ondernemers.

De bewoners en ondernemers van het Noordereiland  zijn trots op hun eiland. Een ‘parel in de Maas’, strategisch gelegen precies tussen Rotterdam Noord en Zuid in. Een gewilde plek om te wonen. Om nieuwe bewoners een warm welkom te bezorgen en hen te informeren over het eiland wat er zoal te zien en te doen is, hebben bewoners en ondernemers samen een ‘welkomsttasje’ gemaakt dat iedere nieuwe bewoner via de woningcorporatie ontvangt. Het welkomsttasje is een initiatief van Hein van Oord en Annette de Bus en is mogelijk gemaakt door Woonstad Rotterdam en de Wijkraad Noordereiland.

Kennismaken met elkaar
Het tasje is bedrukt met een kunstwerk van lokale kunstenaars Hans Kok en Peter Hofland en bevat flyers van ondernemers en instanties, een wijkgidsje met nuttige informatie, een Schatkaart Noordereiland, ansichtkaarten van Stichting Expeditie Noordereiland en een doosje met vouchers van ondernemers, die de nieuwe bewoners een aardigheidje of een korting aanbieden. Op die manier kunnen de nieuwe bewoners op hun gemak kennis maken met hun nieuwe woonomgeving. De materialen zijn gemaakt in samenwerking met ontwerper Nils Hilbers van Lichting98.

Eerste tasje uitgereikt
De eerste tasjes werden op 14 november officieel overhandigd  aan nieuwe bewoners Gabriela Nikolovva en Nicolette Kissne Kis en haar partner Sandor Scuzs. Na koffie met lekkers schetste bewoner Wim Wilbers kort de geschiedenis van het eiland en nam de nieuwe bewoners daarna mee op een korte rondleiding.

Belangrijk voor leefbaarheid
“Wij vinden dit een heel mooi initiatief”, vindt Yvonne Alexandre, sociaal beheerder bij Woonstad . “Het is een leuke  manier om nieuwe huurders wegwijs te maken op het eiland en het is fijn om zo verwelkomd te worden. Dit soort initiatieven dragen bij aan de leefbaarheid in de wijk. Zo’n warm welkom geeft meer betrokkenheid van buren bij elkaar en de activiteiten die er in de wijk zijn. Wij werken daar dus graag aan mee. Nieuwe huurders ontvangen van ons een kaart, die ze in het Huis van de Wijk kunnen inwisselen voor het welkomsttasje. Zo maken zij meteen ook kennis met het Huis van de Wijk, zodat ze weten dat ze daar terecht kunnen voor activiteiten of hulpvragen.”

Lot uit de loterij
Nikolova woont nu een maand op het Noordereiland “Ik kende het Noordereiland al, ging er vaak wandelen. Ik ben heel blij dat ik hier nu woon. Het is hier stil, er is minder verkeer  dan waar ik eerst woonde en ik heb ook heel aardige buren. Ik ben heel blij met het tasje, ik weet dan wat meer over wat hier te zien en te beleven is. En die vouchers van ondernemers zijn een mooie manier om het eiland en de eilanders wat beter te leren kennen.”

Ook Nicolette Kissne Kis en haar partner Sandor Scuzs wonen nu een maand op het eiland. “Een rustige oase midden in de stad, heerlijk! Dat we hier mogen wonen is echt een lot uit de loterij, we zijn gekozen uit 400 belangstellenden! We zijn nu nog bezig met het inrichten, samen met onze twee kinderen, maar wij gaan ook op het gemak alle informatie lezen en bij de verschillende ondernemers langs. Leuk ook dat we vanmiddag een rondleiding kregen van Wim Wilbers die ons vertelde over het ontstaan van het Noordereiland en de monumenten die aan die vroegere tijden herinneren.”

Gabriela, Nicolette, Annette (organisator) en Sandor

Tas is te koop
Dus als u mensen met een fraai eilandtasje aan de schouder en een Schatkaart Noordereiland in de hand ziet wandelen over het eiland, dan zijn dat ongetwijfeld nieuwe buren van ons!

De tasjes zijn overigens – zonder inhoud – voor € 5,- te koop in de Eilandwinkel in het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89. Of te bestellen via eilandwinkel@gmail.com.

Foto’s: Caro Linares