Meedenkers en Meedoeners gezocht

Voor het Zomer op Zuid programma van 2023 heeft Stichting Expeditie Noordereiland tijdens een pitch aan Rotterdam Festivals een aantal plannen voorgesteld, die in dat programma zouden passen.

Stichting Expeditie Noordereiland heeft tijdens twee brainstormsessies met bewoners, kunstenaars en ondernemers ideeën verzameld voor activiteiten op het Noordereiland in 2023. Daaruit is een lijst met plannen voortgekomen, die op 22 september aan Rotterdam Festivals werd gepresenteerd. Het is nog even wachten op het besluit van Rotterdam Festivals, maar dat neemt niet weg dat ondertussen begonnen is met het uitwerken van die ideeën voor volgend jaar.

Het gaat om de projecten:

 1. Street Kitchen
  Eilanders met elkaar verbinden door kennis te maken met elkaars keuken.
 2. Digitaal Museum
  Een plan om de centrale rol van kunst op het Noordereiland te versterken.
 3. Maas Beelden Kade
  Een liefst jaarlijkse beeldenroute op het eiland en zo extra aantrekkingskracht geven voor bewoners én bezoekers van het Noordereiland.
 4. Raamwerk 2
  In navolging van een eerdere editie maken beeldend kunstenaars en woordkunstenaars een kunstwerk op één van de ramen van het ateliercomplex de NE Studio’s.
 5. Poëziewedstrijd
  Organiseren van een poëziewedstrijd en kunst- en poëziewandelingen over het eiland. Geselecteerde gedichten worden op de straat/stoep gespoten met tijdelijke krijtverf.
 6. Schatgraven
  Tijdens de poëziewandeling treden muzikanten op diverse plekken op.

Derde bijeenkomst
Dinsdagavond 22 november organiseert Stichting Expeditie Noordereiland een derde bijeenkomst, waar deze plannen verder worden uitgewerkt. 

Meedenkers  welkom
Voor alle plannen zijn nog wel extra handen en hoofden nodig. Voelt u zich nu al door een van de onderwerpen aangetrokken, heeft u daar ideeën over en wilt u best met die werkgroep meedenken over de invulling ervan, zodat er op 22 november meer concrete plannen kunnen worden voorgelegd? Of wellicht heeft u zelf een briljant plan of broeit er een idee? Natuurlijk bent u dan ook welkom om die aan te kaarten!

Meld u aan via een mail naar: expeditienoordereiland@gmail.com of bel Marjo Stenfert Kroese: 06 21956966.