Wendingen

Wendingen, het logboek (2011 – 2012) van kunst en cultuur op het Noordereiland.

Wendingen wil de culturele bedrijvigheid op het eiland voor de eilandbewoners bewaren, zoals de Nichtjes van… het schippersgeheugen voor het nageslacht bewaren (pagina 20). Daarnaast is Wendingen bedoeld als platform voor de verschillende culturele initiatieven die het eiland rijk is en doet het dienst als culturele agenda.

In deze Wendingen maken we een rondje langs de evenementen die dit jaar hebben plaatsgehad en kijken we vooruit naar wat volgend jaar te gebeuren staat. 2012 staat in het teken van de scheepvaart en alles wat daarmee te maken heeft. Een thema dat het Noordereiland op het lijf geschreven is en waar de grote evenementen goed mee uit de voeten kunnen.

‘Een schip is zo zeewaardig als zijn bemanning’, zo luidt het gezegde. Met die bemanning zit het op MS Noordereiland wel goed. Daarom ligt in deze Wendingen de nadruk op de mensen die er elke keer weer voor zorgen dat evenementen en projecten een succes worden – de organisatoren en de deelnemers. Lees op deze pagina’s hun verhaal.


 

[one_half] Thumbnail-wensingen-1Download [icon size=”tiny” image=”fa fa-file-o” url=”” ]  Wensingen 1. (PDF) [/one_half]

[one_half] Thumbnail-wensingen-2Download [icon size=”tiny” image=”fa fa-file-o” url=”” ] Wensingen 2. (PDF) [/one_half]


Meer informatie op: [icon size=”tiny” image=”fa fa-external-link” url=”” ] www.wendingen.gagarin.nu/