Winnaars Dichtwerk 2023

De winnaars van de DichtWerk  poëziewedstrijd zijn bekend! Tijdens de opening van het kunstfestival Raamwerk werden de prijzen uitgereikt.

De eerste prijs was voor het gedicht hoofdletter van Jasmijn Lobik. De tweede prijs en derde prijs gingen naar Jos de Klerk en Wim van Ooijen. Een eervolle vermelding was er voor Olle uit groep vijf van de Jacob Marisschool. Zij werden geselecteerd uit 67 inzendingen .

Samen met een selectie van 13 inzendingen zijn hun  gedichten op de stoep en straat gespoten op locaties verspreid over het Noordereiland, zodat ze te lezen zijn op de kunstwandelroute. Tijdelijk, want bij regen spoelen de gedichten uiteindelijk weg. Het is nog een paar dagen droog, dus ga snel even een rondje eiland wandelen.

Alle gedichten zijn te lezen op www.noordereiland.org/dichtwerk.  De wandelroute is te bekijken op www.nestudios.nl/poezie-en-kunstroute-noordereiland en af te halen bij het Huis van de Wijk, Prins Hendrikkade 89.

De Raamwerk expositie, waarbij duo’s van kunstenaars en dichters samen hun werk hebben geplaatst op de ramen van de ateliers, is tot 1 oktober dagelijks te bekijken.

Foto: tamyra meesters