Zomer op Zuid programma Noordereiland

In de zomer van 2023 zet Rotterdam alle schijnwerpers op Zuid. Een groot evenement, dat een hele zomer lang duurt, zet Zuid op de kaart en laat zien wat het te bieden heeft. Dat biedt ook voor het Noordereiland kansen.

Zuid herbergt een schat aan kunst en cultuur. Dat verdient een podium, óp Zuid. Daarom roept Rotterdam Festivals op tot plannen voor de ‘Zomer op Zuid’ in 2023. Een programma vol evenementen maakt duidelijk dat het in Rotterdam om de mensen gaat, niet alleen om de stenen en zet het Zuid als hot spot voor kunst en cultuur op de kaart.

Zomer op Zuid is van juni t/m september 2023, met een doorlopend programma. Om dit programma vorm te geven, deed Rotterdam Festivals in samenwerking met Cultuur Concreet een oproep aan cultuurmakers, artiesten, instellingen, bewoners en verbinders om hun plannen voor de invulling van het programma in te dienen. Dat kon via een pitch aan de organisatiecommissie.

Een ideale gelegenheid om ook de plannen voor het Noordereiland voor te leggen. Het Noordereiland hoort immers ook bij Zuid. Die plannen zijn onder andere ontstaan tijdens twee bijeenkomsten afgelopen voorjaar met bewoners, culturele ondernemers en kunstenaars van het Noordereiland. Een aantal van die plannen is door Stichting  Expeditie Noordereiland omarmd, deels uitgewerkt en voorgelegd tijdens zo’n pitchbijeenkomst op 22 en 23 september. Nu is het afwachten of die plannen passen bij de programmering van Zomer op Zuid en volgend jaar zomer kunnen worden gerealiseerd. Maar, het is nu al een mooi resultaat van de brainstorm met de eilanders!