Zomerseizoen A La Plancha

Binnenkort kunnen visliefhebbers hopelijk weer plaats nemen bij het tijdelijke visrestaurant A La Plancha op het Noordereiland.

In afwachting van de beloofde versoepelingen is A La Plancha deze week begonnen met de opbouw van het restaurant op het platform op het Noordereiland. Fans kunnen niet wachten tot ze zich weer op deze prachtige plaats aan het water tegoed mogen doen aan een heerlijk visje van de bakplaat met een koel wijntje of biertje erbij.

Opdracht Expeditie NE volbracht
Het Noordereiland aantrekkelijk maken om te wonen en te verblijven, dat was jaren geleden de vraag waarmee Expeditie Noordereiland in opdracht van deelgemeente Feijenoord en woningbouwcorporatie Woonstad Rotterdam. Met het realiseren van popup restaurant A La Plancha is die missie meer dan geslaagd.

Het restaurant heeft niet alleen een schitterende locatie aan het water, het stimuleert ook de wijkeconomie door te werken met lokale leveranciers en biedt werkgelegenheid op het eiland. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en werknemers zonder horeca-ervaring krijgen de kans om zich te ontwikkelen. Door de eilandbewoners en ondernemers actief te betrekken bij A La Plancha wordt de buurtcohesie versterkt.

Bewoners worden mede-eigenaren
Nieuw is dit jaar dat bewoners een aandeel kunnen kopen van het restaurant. Met die investering kunnen duurzame verbeteringen worden aangebracht op het terras aan de Maas, zoals een vaste keuken, overkapping en vaste stroom- en watervoorziening. Maar, A La Plancha krijgt ook vaste voet aan wal. Zij hebben de voormalige Vista Lounge overgenomen en willen daar een buurtrestaurant in vestigen. Dan kunnen bezoekers ook bij slecht weer en in de winter terecht voor lekker eten, drinken en ontmoetingen.

Media aandacht
Die nieuwe activiteit van A La Plancha haalde diverse media. Zelfs een kritische column in het AD. Zo zijn er ook op het Noordereiland zowel bewoners die de plannen toejuichen als mensen die het maar niks vinden en overlast vrezen.

https://couturekrant.nl/8-columns/nieuws-a-tv/7905-a-la-plancha-geliefde-ontmoetingsplaats.html

www.ad.nl.vista-lounge-was-een-plek-voor-de-gewone-eilander

www.trouw.nl/es-b204f7bd

Natuurlijk zet A La Plancha haar plannen voor dit jaar uiteen op haar eigen website: