Expositie Karel Kindermans

Van 11 juni t/m 31 juli exposeert ‘vertellend tekenaar’ Karel Kindermans zijn werk in galerieWind.

Vertellen en tekenen vallen bij Kindermans samen. Hij is als het ware met een viltstift in de hand geboren en de wereld werd al tekenend beleefd en verwerkt. Of het nu ging om een lievelingsboek of om een figuur als Sinterklaas. In galerieWind is een overzichtstentoonstelling te zien van zijn oeuvre, met de nadruk op zijn historische projecten. Daarnaast is er in opdracht gemaakt werk en vrij werk te zien.

Vertellend tekenen gaat over het aan elkaar verbinden van betekenis en relevantie door middel van getekende lijnen. Enkele voorbeelden daarvan zijn het Rotterdamse icoon Abraham Tuschinski, nieuwe schoolplaten voor geschiedenisonderwijs, platen over Christendom en antisemitisme en als primeur het tekenboek over de coronastrijd dat Karel Kindermans optekende in opdracht van Atlas van Stolk.

Parallel aan de tentoonstelling in galerieWind is er een presentatie van het werk van Karel Kindermans te zien bij Atlas van Stolk in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam.

De opening van de expositie, die tot eind juli duurt, is op zaterdag 11 juni om 15:00 uur en wordt verricht door mediahistoricus en Tuschinski-kenner André van der Velden. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

galerieWind
Prins Hendrikkade 123h – 124a
3071 KL Rotterdam
Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak
(ook groepen)