Midden in de Maas Festival 2022

Gelukkig mogen er deze zomer weer volop evenementen worden georganiseerd, zonder beperkingen. Dus ook weer een editie van het Midden in de Maas Festival op het Burgemeester Hoffmanplein.

Een tweedaags evenement dit keer zelfs, op zaterdag 4 & zondag 5 juni. Met behalve swingende muziek ook circus workshops voor kinderen en jongeren. Samen met Tante Nino, Ed Verhoeff en Circus Rotjeknor organiseert lunchroom Koozie weer een mooie editie van het Midden in de Maas Festival. Stichting Expeditie Noordereiland is er trots op dat dankzij fondsenwerving dit festival weer mogelijk gemaakt wordt.

Het programma ziet er als volgt uit:

Zaterdag 4 juni

  • Tante Nino en Circus Rotjeknor organiseren om 14.00 uur een circusspeelplaats voor kinderen op het Burgemeester Hoffmanplein.
  • Die avond is er van 19.00 – 23.00 uur een Open Stage in het Tuinpodium van Tante Nino.

Zondag 5 juni

  • Jongeren kunnen vanaf 11.00 uur meedoen aan een circusworkshop van Circus Rotjeknor in Ons Park.
  • Van 14.00 – 17.00 uur is er een swingend jazzconcert van de band T5, omlijst door de tekenact van Buro Rococo op het Burgemeester Hoffmanplein.
  • Om 18:00 uur is er een familievoorstelling – IT HAPPENS van La Campistany bij Tante Nino

T5 band
Met zijn  band zorgt Peter Tiehuis voor de kick off van een heerlijke muziekzomer op het Noordereiland. Peter is één van Nederlands meest vooraanstaande gitaristen. Hij speelde met grote namen, zoals Al Jarreau, Tina Turner en Chaka Khan. De laatste tijd werkt hij met zijn kwintet T5 aan eigen composities. Zijn medespelers zijn Karel Boehlee op toetsen, Theo de Jong op bas, Jasper van Hulten op drums en Martin Verdonk op percussie.

Buro Rococo is een collectief van illustratoren Yoko Heiligers en Nina Maissouradze waarin illustratie en performance samenkomen in mobiele tekenacts. Door plaats te nemen voor de loketten, in de stoel, op het koffertje of onder de bol, krijg je een ter plekke geïmproviseerde ervaring en op maat gemaakte tekening. Hun tekenacts waren o.a. te zien op Zwarte Cross, in het Groninger Museum, op de middenstip van het AZ Stadion, op het LINDA Festival, tijdens Museumnacht010 en op OEROL Terschelling.

Circus Rotjeknor is in 1992 door Johan Both opgericht en was daarmee het eerste jeugdcircus in Rotterdam. Een circus zonder drempels, zonder muren en zonder plafond. Alle kinderen en jongeren beoefenen circusspel of circussport op hun eigen niveau. Rotjeknor geeft circusles, workshops  en circusfeestjes, in hun locatie naast Kantine Walhalla op Katendrecht, maar ook bij scholen en evenementen overal in de stad.

Gratis toegang
De toegang voor dit voor dit festival is gratis. Neem gerust een eigen stoeltje mee en schuif gezellig aan op het plein. Frisdrank, bier en wijn zijn verkrijgbaar bij Koozie en de Borrelbus op het plein. 

Meer info:
Website: www.noordereiland.org/midm | FB: @FestivalMiddenindeMaas | twitter: @midm | Insta: @eilandnieuws

Met dank aan: Stichting Expeditie Noordereiland, OpzoomerMee, Wijkraad Noordereiland, Ed Verhoeff, Lichting98 en BusnizzCares.