In memoriam Ellen Wind

Het bestuur van Stichting Expeditie Noordereiland heeft bedroefd kennis genomen van het overlijden van Ellen Wind.

Ellen stond aan de wieg van de oprichting van de stichting Expeditie Noordereiland in 2009.  Het werd toen nog Montmartre aan de Maas genoemd. Dit omdat burgemeester Aboutaleb het Noordereiland bij zijn eerste bezoek als zodanig betitelde.

Met veel plezier en enthousiasme werkte Ellen mee aan diverse activiteiten van Expeditie Noordereiland zoals Havenverhalen, een expositie na de fotowedstrijd over De Hef en de foto-expositie van Otto Snoek bij de uitgave van zijn boek.
Dit waren leuke en inspirerende bijeenkomsten in Galerie Wind.

Zij gaf jonge en gevestigde kunstenaars de kans om hun werk te tonen aan de buitenwereld, waardoor galerieWind geen statige maar een beweeglijke galerie werd, met onverwachte en verrassende exposities.

Wij zullen haar missen.

Bestuur Stichting Expeditie Noordereiland

Foto: Hansje de Reuver

Ellen’s familie publiceerde onderstaand bericht op de sociale media van de galerie:

Lieve volgers,
Helaas moeten wij u langs deze weg informeren dat Ellen Wind afgelopen weekend in haar slaap overleed. Na het overlijden van Ben, de liefde van haar leven, in 2010 zette Ellen met veel liefde en toewijding Galerie Wind op. In die tijd is de galerie uitgegroeid tot een begrip in de Rotterdamse kunstwereld en Ellen was daarin altijd het gastvrije en stralende middelpunt.

Ellen wordt deze week op haar verzoek in besloten kring begraven en zal haar graf met Ben delen.

Geheel volgens de wens van Ellen is de intentie om de galerie voort te laten bestaan. Daar wordt u zonder meer in een later stadium verder over geïnformeerd.

Uw eventuele correspondentie kunt u richten aan het adres van de galerie, Pr. Hendrikkade 124, 3071KL, Rotterdam.