Streetkitchen Iftar editie

Dit voorjaar is er in april weer een editie van Streetkitchen, een van de projecten die Stichting Expeditie Noordereiland van harte ondersteunt, onder meer door de fondsenwerving voor haar rekening te nemen.

In 2023 mocht Stichting Expeditie twee edities van Street Kitchen ondersteunen, eentje in de zomer en een speciale wintereditie. Voor Noordereilanders is Streetkitchen inmiddels een begrip geworden.

Dit voorjaar is er in april weer een editie, die dit keer geheel in het teken staat van de ramadan en iftar maaltijden.

De Eilandkrant Noordereiland interviewde Fatima-Zahra Afquir, een van drijvende krachten achter de organisatie van Streetkitchen:

De eerste editie van Streetkitchen, in de zomer van 2023, was eigenlijk een eenmalig buurtevenement. Fatima geeft aan dat uit de grote belangstelling wel bleek dat er grote behoefte was aan een manier om buurtgenoten te ontmoeten en met elkaar in gesprek te komen. Niet alleen tijdens het evenement, maar juist ook op andere dagen, als je elkaar tegenkomt op straat of in de winkel. “Op de koffie-inloop bij Huis van de Wijk worden tegenwoordig recepten uitgewisseld, hoe leuk is dat! Dus daarom hebben we veel tijd en energie geïnvesteerd om dit vaker te organiseren.”

Over de streep
Het team van Streetkitchen bestaat inmiddels uit een behoorlijk aantal mensen, grotendeels vrijwilligers. Ieder heeft zijn/haar eigen rol, zo ook Fatima. “Mijn rol is tweeledig. Enerzijds ben ik degene die mensen motiveert om te komen koken. Dat is in het begin best lastig geweest, je moet mensen een beetje over de streep van het onbekende trekken zonder druk uit te oefenen. Dat vergt een mix van enthousiasme, veel geduld en overredingskracht. Anderzijds zorg ik dat bij alle beslissingen die we nemen de basisgedachte van laagdrempeligheid en verbinding centraal blijft staan.”

Uitleg en proeverij
Zaterdagavond 6 april wordt Streetkitchen georganiseerd in en bij het Huis van de Wijk. Na een lezing over de betekenis van ramadan kunnen de bezoekers proeven van heerlijke wereldhapjes.

Datum: zaterdag 6 april
Locatie: Huis van de Wijk aan de kade, Prins Hendrikkade 89
Inloop: 19.30 uur / Lezing: 20.00 uur / Start iftar: 20.30
Toegang is gratis

Zie ook www.noordereiland.org/streetkitchen