In the eye of the beholder –  Eric Hirdes

GalerieWind exposeert van 25 februari tot 31 maart 2024 schilderijen van Eric Hirdes.

Over zijn schilderijen wordt vaak gezegd dat deze sterke associaties oproepen met niet bestaande landschappen, landschappen van de geest, waar het prettig toeven is. In galerieWind is onder meer nieuw en nog niet eerder vertoond werk van hem te zien.

“Schilderen is voor mij een doorgaand proces, waarbij een voltooid werk aanleiding geeft een volgend te beginnen. Mijn uitgangspunt voor een schilderij ontstaat door eerder gemaakt werk te onderzoeken en te reflecteren over de mogelijkheden ervan. Kleine notities, krabbeltjes, ideeën, muziek, belevenissen uit het dagelijks leven vormen daarnaast een aanleiding een werk te beginnen dan wel te voltooien. Mijn interesse gaat uit naar hoe dingen en processen op natuurlijke wijze tot stand komen”, aldus Eric Hirdes.

Hij studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (1974-1979) en vervolgens aan het Nationaal Hoger Instituut te Antwerpen. In de jaren 90 is hij opgenomen in de uitgave 100 jonge Nederlandse schilders – toonaangevende kunstenaars tot 40 jaar.
Eric exposeert in verschillende galeries en doet mee aan belangrijke beurzen in binnen- en buitenland, zoals:
Paleis op de Dam Amsterdam, Nouvelles Images Den Haag, Le Genie de la Bastille, Parijs, Kunstmesse Basel, Linea Art Gent, Kunst-Rai Amsterdam en de Kunsthal in Rotterdam.

Opening 25  februari

Zondag 25 februari wordt de expositie om 15.00 uur officieel geopend door bevriend kunstenaar Nico Kervezee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het Upjazz gitaarduo Paul Prins & Ron Lezer.


Prins Hendrikkade 123h – 124a
3071 KL Rotterdam
Open: donderdag t/m zondag 13.00 – 17.00 uur en op afspraak

www.galeriewind