Lezingen PIEK Survey

Woensdag 14 oktober geven Jan van der Ploeg, Aimée Terburg en Bart Lodewijks een lezing over hun werk in relatie tot hun deelname aan de tentoonstelling PIEK SURVEY bij MURALS Inc. THE GALLERY.

PIEK SURVEY 
Een nieuwe ruimte vraagt om ontdekken, aftasten, mogelijkheden in kaart brengen en muren in gebruik nemen. De kunstenaars die gevraagd zijn werken abstract en vanuit een architectonisch perspectief. Tijdens de lezing vertellen zij over de achtergronden van hun werk in relatie tot de tentoonstelling.

Jan van der Ploeg werkt met een herkenbare en georganiseerde en grafische beeldtaal die hij gedurende zijn carrière zorgvuldig heeft geconstrueerd. In de voorruimte van THE GALLERY heeft van der Ploeg aan beide zijden imposante muurschilderingen aangebracht.

 Aimée Terburg vertelt over licht, veranderlijkheid en de eenvoud in haar werk aan de hand van cinematografie en het landschap. Hoe krijg je een wand in beweging en waarom kan het mensen een gevoel van plaats geven in een architectonische ruimte. 

Bart Lodewijks werkt vanaf augustus 2020 t/m mei 2021 aan een grote lineaire krijttekening die over het Noordereiland loopt. Misschien bent u hem of zijn werk inmiddels al tegengekomen op het eiland. Hij tekent op straat, muren, huizen, schepen en winkels, en schrijft over het proces en de mensen die hij ontmoet tijdens het tekenen. Het project mondt uit in een publicatie, een voorstelling en een permanente muurtekening. De architectonische tekening in THE GALLERY die zich buiten voortzette en van daaruit doorgetrokken werd naar het Noordereiland markeerde het begin van dit avontuur.

Barbara Helmer is momenteel Artist in Residence bij Grafik Werkstatt Dresden, Germany.

Lydia Wierenga heeft een zwarte A4 muurschildering aangebracht in vervolg op haar serie, resulterend in No. 51. Een publicatie over het A4 project werd bij THE GALLERY gelanceerd en is verkrijgbaar.


Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Piekstraat 31
Aanmelden: info@murals-inc.com
Max. 30 personen

MURALS Inc. [THE GALLERY]
www.murals-inc.the-gallery.net
Piekstraat 31
3071 EL Rotterdam
info@murals-inc.com
Tel. 06 24522757