Magisch realisme met een smile

Binnen de realistische kunst zijn er niet veel kunstenaars die nóg productiever zijn dan Sylvie Overheul. Haar werk is deze maand te zien in Galerie Wind.

Vol passie en met groot vakmanschap werkt zij onafgebroken aan haar magisch-realistisch uitgewerkte portretschilderijen, tekeningen en recentelijk ook de zogenaamde ArtMini’s (kleine collages met acryl op papier).

Positivo
Haar kunst roept vaak een glimlach op bij de toeschouwer. Daar is het ook om te doen; kunst die je meevoert in een positieve wereld waarin subtiele humor, hoop en esthetiek de boventoon voeren.

Nominatie
Haar sociale leven ligt op zijn gat, maar desondanks vindt Sylvie Overheul steeds meer erkenning voor haar werk. Zo was ze genomineerd voor ‘kunstenaar van het jaar’ in 2019 en heeft ze een entree gemaakt met een 20e plaats in deze top 100 van kunstenaars.

Expositie
Bij galerie Wind zijn van 16 april t/m 12 mei 2019 maar liefst 100 recente kunstwerken van haar te zien. De expositie ‘100 SOLO’ wordt zondag 14 april officieel geopend om 16:00 uur door José Bloks, voormalig hoofd illustratie en docente ten tijde van Sylvie’s studie aan de Willem de Kooning academie.

Galerie Wind
Prins Hendrikkade 124a 
Rotterdam – Noordereiland
www.galeriewind.nl