Robijnrode Willemsbrug

Vrijdagavond 15 juni werd de verlichting van de opgeknapte Willemsbrug officieel ontstoken. Bewoners van het Noordereiland waren uitgenodigd om daar vanaf twee Smaragd-partyschepen getuige van te zijn. 

Zij kregen dit door de gemeente aangeboden ter compensatie van de overlast die zij maandenlang ondervonden van de onderhoudswerkzaamheden. Om 21:00 uur scheepten zij in en werden muzikaal en gastvrij onthaald. Iedereen spoedde zich naar het bovendek om zich te verzekeren van het beste plaatsje om het schouwspel te kunnen zien en vast te leggen.

Ondertussen was kunstenaar en eilandbewoner Hans Kok bij het pop-up visrestaurant A La Plancha in de weer met het op canvas vastleggen van de Willemsbrug. Hans schildert al jaren kunstwerken met Rotterdam en het Noordereiland als thema. Daarnaast is hij actief in de Scheepsopera, die jaarlijks wordt opgevoerd en waarvan de cast bestaat uit bewoners van het eiland.

https://www.facebook.com/alaplancharotterdam/videos/1757979234280696/

 

Om 22:30 uur was het zover: terwijl de partyschepen dwars op de rivier gingen liggen werd op de brug de verlichting ontstoken en het ‘aaaahhh’ en ‘ooohh’ en geklik van fototoestellen en mobieltjes was niet van de lucht. De Willemsbrug baadde fier en prachtig in het robijnrode licht.

Fotowedstrijd
Wie mooie plaatjes heeft geschoten die avond is van harte uitgenodigd zijn of haar mooiste foto in te sturen naar A La Plancha via info@ala-Plancha.nl. en kans te maken op een gratis etentje voor twee.