Uitvoering Scheepsopera Noordereiland

De feestelijke activiteiten rond het Stieltjesmonument en Ons Park van zaterdag 9 september worden op spectaculaire wijze afgesloten met een uitvoering van de Scheepsopera. Deze opera is al jaren een bijzonder werk in uitvoering, door en voor bewoners van het Noordereiland. 

Kunstenaar Joe Cillen schreef deze opera in het kader van zijn interpretatie van het Noordereiland als Motorschip Noordereiland, waarbij de bewoners zijn aangemonsterd als matrozen. De muziek is van Bart Egeter en de uitvoerenden, allen bewoners van het eiland, worden gedirigeerd door Ita Luten en kinderzangcoach Nette Scheepstra.

Ieder jaar wordt in september de scheepsopera ten gehore gebracht, telkens op een andere locatie op het Noordereiland. En ieder jaar is weer een stukje aan de opera toegevoegd. Een echt ‘work in progress’!

Scheepsopera uitvoering
Dit jaar vindt de uitvoering plaats op zaterdag 9 september om 17:30 uur in Galerie Wind, Prins Hendrikkade 124A. Vanaf 17:00 uur kunt u daar al terecht. Na afloop is er gelegenheid om even na te praten onder het genot van een drankje.

Kaarten
Kaarten voor deze voorstelling kosten 10 euro en zijn te bestellen via de webwinkel van de scheepsopera. Bestel uw kaarten tijdig, de ruimte in de galerie is beperkt en de belangstelling is groot.

Doneren mag
Overigens kan de Scheepsopera nog wel wat extra steun gebruiken. Bestelt u een kaartje? Uw donatie is ook van harte welkom, zodat volgend jaar weer een mooie uitvoering georganiseerd kan worden.